Näitäkin siis tarjottiin valmistujaisissani. Ohje on lahjaksi saamastani Cheryl Lindbladin 'Syötävän suloiset kuppikakut'- kirjasta.
Taikina:
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
125g huoneenlämpöistä voita
2dl sokeria
yhden pestyn appelsiinin raastettu kuori
yhden pestyn sitruunan raastettu kuori
2 kananmunaa
1 1/2dl maitoa
Sitruskuorrute:
25g huoneenlämpöistä voita
sitruunan tai appelsiinin mehua
yhden pestyn sitruunan kuori
5dl tomusokeria
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon appelsiinin ja sitruunan raastetut kuoret. Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja sekoita hetki kummankin munan lisäämisen jälkeen. Sekoita taikinaan jauhoseos vuorotellen maidon kanssa. Täytä muffinivuoat taikinalla (ei aivan täyteen, kohoavat uunissa). Kypsennä 20-25min (uunista riippuen) tai kunnes kakut tuntuvat kiinteiltä. Jäähdytä.
Valmista kuorrute; Vatkaa voi kuohkeaksi ja lisää joukkoon pari ruokalusikallista hedelmämehua sekä sitruunan kuoriraaste. Kaada sekaan tomusokeri sihdin läpi ravistellen ja vatkaa seos aivan sileäksi. Jos haluat kuorrutteesta ohuempaa, lisää hedelmämehua tai vettä.
Muffineiden jäähdyttyä kuorruta muffinit. Halutessasi voit koristella ne vaikkapa sitruunankuoriraasteella.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.