Leivoinpa eilen äitin kanssa munkkeja. Ohje on Pirkasta 4/08. Ihan hyviähän niistä tuli :)
Ohje:
N. 20 kappaletta
1 dl maitoa
2 rkl öljyä
1 tl sitruunan raastettua kuorta
2 rkl sitruunanmehua
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
½ tl suolaa
n. 4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Kypsentämiseen:
7-8 dl rypsiöljyä
Sokeroimiseen n. 2 dl sokeria
1. Sekoita ainekset ohjeen mukaisessa järjestyksessä, lopuksi vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
2. Kuumenna öljy valurautapadassa tai teräskattilassa (käytin rasvakeitintä). Rasva on sopivan kuumaa (170-180), kun pieni leivänpala ruskistuu parissa minuutissa.
3. Nosta kahdella ruokalusikalla pieniä taikinanokareita öljyyn, 4-6 nokaretta kerrallaan. Kypsennä 2-3 minuuttia, kunnes munkit on kauniin värisiä.
4. Nosta munkit reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle.
5. Sokeroi munkit kun ne ovat lämpimiä, muuten sokeri ei tartu.
6. Tarjoa heti (huomenna saattavat olla hieman kuivahtaneita) esim. siman kanssa.
Ohje:
N. 20 kappaletta
1 dl maitoa
2 rkl öljyä
1 tl sitruunan raastettua kuorta
2 rkl sitruunanmehua
1 kananmuna
1 dl sokeria
1 tl kardemummaa
½ tl suolaa
n. 4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Kypsentämiseen:
7-8 dl rypsiöljyä
Sokeroimiseen n. 2 dl sokeria
1. Sekoita ainekset ohjeen mukaisessa järjestyksessä, lopuksi vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.
2. Kuumenna öljy valurautapadassa tai teräskattilassa (käytin rasvakeitintä). Rasva on sopivan kuumaa (170-180), kun pieni leivänpala ruskistuu parissa minuutissa.
3. Nosta kahdella ruokalusikalla pieniä taikinanokareita öljyyn, 4-6 nokaretta kerrallaan. Kypsennä 2-3 minuuttia, kunnes munkit on kauniin värisiä.
4. Nosta munkit reikäkauhalla valumaan talouspaperin päälle.
5. Sokeroi munkit kun ne ovat lämpimiä, muuten sokeri ei tartu.
6. Tarjoa heti (huomenna saattavat olla hieman kuivahtaneita) esim. siman kanssa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.