P6297181%2B-normal.jpg

Ulkonäkö ei ehkä silmää hivele mutta hyvää tämä on! Ohje on jostain lehdestä vuodelta 2011.

 

1kg perunoita (jauhoinen lajike), 150g pakastepinaattia, 2 kananmunankeltuaista, 1rkl margariinia, 2rkl maitoa

500g lohifileetä, 1dl ruokakermaa, suolaa, margariinia vuoan voiteluun

Kuori perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Survo perunat soseeksi ja lisää pakastepinaatti. Sekoita, kunnes pinaatti sulaa joukkoon. Jos sose vaikuttaa liian paksulta, lisää hieman vettä. Lisää kananmunankeltuaiset, margariini ja maito sekä suolaa oman maun mukaan.

Voitele uunivuoka ja pistä uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa nahattomasta lohifileestä kapeita suikaleita. Asettele vuoan pohjalle. Mausta suolalla (sekä halutessasi sitruunalla ja tillillä). Kaada ruokakerma kalojen päälle ja levitä sitten muusi. Kypsennä uunin keskitasolla 25-30min kunnes pinta saa väriä ja kalat on kypsiä (käännä tarvittaessa alalämmölle että kalat kypsyy mutta pinta ei pala).