Porkkana antaa kivaa vaihtelua perussämpylöihin. Helppoja nää mun mielestä on tehdä kunhan vain mittaa veden ja laittaa pussillisen hiivaa niin loput voikin melkolailla improvisoida. Viiden desilitran taikinasta tulee n. 9 nuoren naisen nyrkin kokoista sämpylää. Laita kuuman veden sekaan hieman jauhoja ja siihen päälle hiiva. Lisää jauhoja ja sekoita. Lisää suola, porkkanaraaste ja öljy ja jauhoja ja sekoita. Lisää jauhoja kunnes taikina on sopivaa. Mielestäni mielummin hieman löysää kuin semmoista korppua. Anna turvota puoli tuntia. Veivaa palloja. Anna turvota hetki. Paista uunissa 10-15min 200 asteessa keskitasolla. Sämpylät ovat kypsiä kun niiden pohjaa koputaltaessa kumisee. Tarjoa lämpiminä voin kera, nam!

5dl kuumaa vettä
1ps kuivahiivaa
sämpyläjauhoja
vehnäjauhoja
suolaa
porkkanaraastetta
öljyä