P2116793%2B-normal.jpg

1 pötkö kaurakeksejä, 50g margariinia, 2dl kuohukermaa, 1 prk Viola tuorejuusto sitruuna, 2 valkuaista, 100g valkosuklaata, 0,5dl tomusokeria, 3 limettiä, 4 liivatetta

1. Sulata margariini. Silppua keksit esimerkiksi blenderissä murusiksi. Yhdistä voi ja keksimurut. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele seos tasaisesti siihen. Laita jääkaappiin. 2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Notkista tuorejuusto ja yhdistä se suklaan kanssa. Vaahdota kerma. Yhdistä kermavaahto ja tuorejuusto-suklaaseos. 3. Vatkaa valkuaiset hyvin puhdistetussa kulhossa erittäin puhtailla vispilöillä kovaksi kiiltäväksi vaahdoksi. 4. Purista limeteistä mehut mukiin, lämmitä neste mikrossa lähes kiehuvaksi. Purista liivatteista liiat vedet pois ja sulata ne nesteeseen. Anna nesteen hieman jäähtyä. Lisää jäähtynyt neste ohuena nauhana samalla sekoittaen tuorejuusto-suklaa-kermavaahtoseokseen. Lisää lopuksi valkuaisvaahto joukkoon, kaada vuokaan ja anna hyytyä ainakin yön yli.

Kiilteen ohje on Kinuskikissalta ja se löytyypi täältä.

Tuo ohje on siis mun oma kehittelemä ja siitä tuli aika litkua kun kaadoin sinne vuokaan mutta seuraavana päivänä oli kyllä liivatteet tehnyt tehtävänsä! Oli jopa kuohkeaakin ja hyvää, jeesjees.