Tän kakun tein itselleni syntymäpäiväkakuksi! Vieraat pääosin tykkäsivät tosin kakku oli kieltämättä melko tuhtia... Ohje on hieman omaa tekoa, yhdistelmä jälleen Kinuskikissan ohjeista A ja B. No, pidemmittä puheitta tässä tuleepi ohje! ;

Pohja: 200g minttudominoita, 75g margariinia

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murenna dominot kaulimella/tehosekoittimessa hienoksi, sulata margariini varovasti mikrossa ja yhdistä osat. Painele tasaiseksi vuoan pohjalle ja laita se sitten jääkaappiin kylmenemään.

Täytemousse: 4dl vispikermaa, 2 valkuaista

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota vispikerma eri kulhossa. Yhdistä vaahdot varovasti ja nosta jääkaappiin kylmenemään.

Polkatäyte: 2 liivatetta, 100g maustamatonta tuorejuustoa, 0,25dl vettä, 150g minttukrokanttisuklaata/vastaavaa

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata varovasti minttusuklaa mikrossa. Yhdistä suklaa tuorejuustoon. Kuumenna vesi mikrossa, purista liivatteet liioista vesistä ja liota ne veteen. Kaada liivatteet tuorejuusto-suklaaseokseen ohuena nauhana samaan aikaan sekoittaen. Lisää seokseen varovasti puolet täytemoussesta ja kaada sitten polkatäyte vuokaan.

Kissanminttutäyte: 2 liivatelehteä, 100g maustamatonta tuorejuustoa, 0,25dl Kissanminttua, 150g valkosuklaata

Anna ensimmäisen kerroksen hyytyä jääkaapissa noin puoli tuntia ennen tämän toisen tekemistä.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa. Yhdistä suklaa tuorejuustoon. Kuumenna Kissanminttu mikrossa (Kissanminttua voi halutessaan laittaa vaikka 0,5dl, sillä se ei kovinkaan kakussa maistunut tai vaihtoehtoisesti korvata sen vedellä), purista liivatteet liioista vesistä ja liota ne nesteeseen. Kaada liivatteet tuorejuusto-suklaaseokseen ohuena nauhana samaan aikaan sekoittaen. Lisää seokseen varovasti loput täytemoussesta ja kaada sitten minttutäyte vuokaan. Anna hyytyä ainakin yön yli. (mielestäni juustokakkujen maku vain paranee niiden antaessa olla muutamankin päivän!) Koristele ja namnam.

P3076851%2B-normal.jpgP3106894%2B-normal.jpg