Huomasin, etten ole oikeastaan ikinä tänne pullataikinan ohjetta kirjoittanut! Nyt on sen aika kun on niin noloa lähteä etsimään perustaikinan ohjetta mistä lie kaikkialta... Innostuksen korvapuustien leipomiseen sain 'Koko Suomi leipoo'- ohjelmasta! Olisi kauhea hinku kokeilla kaikkia muitakin ohjelmassa näkyneitä leipomuksia.

PA266497%2B-normal.jpg

Tässä se siis tulee, pullataikina! ;

5dl maitoa, 2ps kuivahiivaa, 1 kananmuna, 2dl sokeria, 1½rkl kardemummaa, 2tl suolaa, 200g voisulaa, noin 14dl vehnäjauhoja.

Lämmitä maito noin 42 asteiseksi. Lisää hieman jauhoja maidon pinnalle, kaada päälle kuivahiiva, lisää hieman jauhoja kuivahiivan päälle ja sekoita. Lisää sitten kananmuna ja mausteet ja sekoita. Lisää noin 10dl jauhoja, lisää sitten voisula. Sekoita ja lisää jauhoja kunnes taikina on sopivan paksuista (ei tartu sormiin hirveästi). Anna kohota 30min. liinan alla. Kohotuksen jälkeen vaivaa taikinaa ja leivo mieleisesi pullat taikinasta. (Korvapuusteihin taikina kaulitaan ja voita, sokeria ja kanelia väliin) Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 12 minuuttia.