Runebergin torttuja vähän jo etukäteen. Omasta mielestäni näistä tuli hyviä. Näihin tuli manteleita eli jos olet allerginen, tai tykkäät muuten vaan enemmän niin voit käyttää tilalla pähkinöitä. Tai miksikäs et voisi käyttää molempia?

Ohje:

200g margariinia

2dl sokeria

2 munaa

1dl manteleita (tai pähkinöitä tai murustettuja piparkakkuja)

3dl korppujauhoja

1½dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

Pinnalle:

1rkl vettä

2dl tomusokeria

(vadelma)hilloa tai marmeladia


Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna kerrallaan, hyvin vatkaten. Jauha mantelit (tai pähkinät) ja sekoita ne korppujauhojen, vehnäjauhojen sekä leivinjauheen kanssa. Sekoita jauhoseos voi-sokerimunavaahtoon. Laita taikina vuokiin (muffinivuoat toimi meillä). Paista 175 asteessa n. 40 min. Kokeile kypsyyttä tikulla.