Runebergin torttuja vähän jo etukäteen. Omasta mielestäni näistä tuli hyviä. Näihin tuli manteleita eli jos olet allerginen, tai tykkäät muuten vaan enemmän niin voit käyttää tilalla pähkinöitä. Tai miksikäs et voisi käyttää molempia?
Ohje:
200g margariinia
2dl sokeria
2 munaa
1dl manteleita (tai pähkinöitä tai murustettuja piparkakkuja)
3dl korppujauhoja
1½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
Pinnalle:
1rkl vettä
2dl tomusokeria
(vadelma)hilloa tai marmeladia
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna kerrallaan, hyvin vatkaten. Jauha mantelit (tai pähkinät) ja sekoita ne korppujauhojen, vehnäjauhojen sekä leivinjauheen kanssa. Sekoita jauhoseos voi-sokerimunavaahtoon. Laita taikina vuokiin (muffinivuoat toimi meillä). Paista 175 asteessa n. 40 min. Kokeile kypsyyttä tikulla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.