Ohje on Me -lehdestä 5/2008

Päärynätoscapiiras
10 palaa

Vuokaan:
margariinia
korppujauhoja

Taikina:
3 kananmunaa
2 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl juoksevaa margariinia

Päälle:
1 tlk (á 410 g) säilykepäärynää valutettuna

Toscakuorrutus:
½ tankoa mantelimassaa
1 ps (50 g) mantelilastuja
¾ dl juoksevaa margariinia
½ dl sokeria
1 rkl vehnäjauhoja
1 rkl maitoa

Voitele ja jauhota irtopohjakakkuvuoka, halkaisija noin 25 cm. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe. Lisää kuiva-aineseos muna-sokerivaahtoon. Lisää margariini, sekoita taikina tasaiseksi ja laita taikina kakkuvuokaan. Painele päärynät vuokaan leikkauspinta alaspäin. Paista kakkua 175-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.

Raasta mantelimassa. Mittaa muut toscakuorrutuksen ainekset kattilaan. Kuumenna seosta mutta älä anna sen kiehua. Jaa mantelimassaraaste kakulle, lusikoi päälle kuuma kuorrute ja jatka paistamista noin 20 minuuttia. Anna valmiin kakun jäähtyä vuoassa muutama minuutti, irrota ja jätä jäähtymään ritilän päälle. Pakasta jäähtynyt kakku.


1586158.jpg

Meillä ei ollu mantelimassaa eikä kaupat ollu auki sillon kun joskus tein tän. Mutta
Mmm. Mepä ei pakastettu vaan syötiin heti :))  Ihan hyvää oli.