Tehtiin äitin kanssa tiikerikakkua. Teemme aina tällä hyväksi todetulla vanhalla ohjeella. Eipä ole kovin vaikeakaan. Käytämme yleiskonetta.
Ohje:
250g margariinia
2½dl sokeria
3 munaa
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
5dl vehnäjauhoja
loraus appelsiintuoremehua
3rkl kaakaojauhetta
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Sekoita vaahtoon vaniljasokeri ja vehnäjauholeivinjauheseos. Lisää loraus appelsiinituoremehua. Ota taikinasta toiseen kulhoon noin 2/3 osaa taikinasta. Värjää loppuosa kaakaojauheella ruskeaksi. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Laita taikinaa eri värit vuorotellen vuokaan. Lopuksi voit tökkiä haarukalla. Paista 175 asteessa noin yksi tunti. Kumoa kakku paistamisen jälkeen lautaselle liinan alle jäähtymään. Kakkua voi säilyttää pakastimessa.
Ohje:
250g margariinia
2½dl sokeria
3 munaa
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
5dl vehnäjauhoja
loraus appelsiintuoremehua
3rkl kaakaojauhetta
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Sekoita vaahtoon vaniljasokeri ja vehnäjauholeivinjauheseos. Lisää loraus appelsiinituoremehua. Ota taikinasta toiseen kulhoon noin 2/3 osaa taikinasta. Värjää loppuosa kaakaojauheella ruskeaksi. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Laita taikinaa eri värit vuorotellen vuokaan. Lopuksi voit tökkiä haarukalla. Paista 175 asteessa noin yksi tunti. Kumoa kakku paistamisen jälkeen lautaselle liinan alle jäähtymään. Kakkua voi säilyttää pakastimessa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.