PB296555%2B-normal.jpg

Tämä ohje on helppo ja nopea. Taikinasta tulee kuiva mutta kyllä se kasassa pysyy...

Pohja:

200g margariinia, n. 2dl vehnäjauhoja, 1tl suolaa, 2rkl kylmää vettä

Täyte:

200g palvikinkkusuikaleita, 2 kananmunaa, ruokakermaa, yrttisuolaa, juustoraastetta, sipuli

 

Nypi margariini, jauhot ja suola tasaiseksi massaksi, lisää massaan hieman kylmää vettä, sekoita tasaiseksi ja kääri kelmuun. Laita taikina jääkaappiin noin puoleksi tunniksi ennen leivontaa. Paloittele sipuli pieneksi silpuksi. Sekoita kananmunat, yrttisuola (halutessasi myös muita mausteita) ja kermaa sen verran, että seos on sopivan paksuista. Lisää juustoraastetta joukkoon suunnilleen desin verran. Voitele piirakkavuoka (itse käytin irtopohjavuokaa) ja korppujauhota se. Ota taikina kylmästä ja kauli se noin sentin paksuiseksi ja laita vuokaan. Sekoita sipulisilppu ja kinkkusuikaleet ja laita ne piirakkaan. Kaada päälle muna-kerma-seos. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia.