Ohje on Kotivinkistä 7/08. Ohjeet on vajaat lehdessä niin sain äitiltä apua. Leivoin tän 26.4. eli taas päivitän myöhässä. Hyväähän tämä oli :)
Kysy jos on ohjeesta epäselvää kun muokkasin sitä paljon


                                          1518494.jpg

 

Ohje:
Pohja:
200g margariinia tai voita
5 1/4 vehnäjauhoja
(2rkl kylmää vettä)
Täyte:
3 sitruunaa
5 dl vettä
2 dl sokeria
6 rkl maissitärkkelysjauhoja
ripaus suolaa
5 kananmuna keltuaista
Marenki:
5 kananmunan valkuaista
1 1/4 dl sokeria
1 tl vanilja-/vanilliinisokeria
ripaus suolaa

1. Paloittele margariini jotta se pehmenee. Jätä pehmenemään kulhossa huoneenlämmössä jos et ole kovin nopea tekemään kiisseliä ja marenkia.
2. Pese sitruunat. Raasta 1-2 rkl niiden kuorta raastimen hienoimmalla terälllä. Purista sitruunoista mehu.
3. Eroittele kananmunat hyvin sillä marenki menee pilalle jos siinä on keltuaista.
4. Sekoita kaikki täytteen aineet kattilassa. Kuumenna ja sekoita vispilällä täytettä niin että siihen tulee vaahtoa, kunnes kiisseli sakenee ja vaahto laskee.
5. Ota kiisseli pois levyltä ja jätä se rauhaan sillä sille ei tapahdu mitään vaikka hetken odottaisikin. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
6. Nypi rasva ja jauhot. Lisää kylmää vettä, jos taikina on liian kovaa.
7. Painele taikina 30cm halkaisijaltaan olevan piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Pistele taikina haarukalla.
8. Paista pohjaa uunin keskitasolla 15 minuuttia.
9. Vatkaa valkuaiset, sokeri, vaniljasokeri ja suola sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Se meinaa että kun käännät kulhon ylösalaisin niin marenki ei tipu.
10. Lisää kiisseli piiraspohjalle.
11. Pursota tai levitä marenki kiisselin päälle.
12. Paista piirasta uunin keskitasolla 200 asteessa muutama minuutti, kunnes marenki on kauniin ruskean värinen.