Leivoinpa tämmösseenki siinä. Ohje on 13.3.08 ilmestyneestä Kotivinkistä. Ihan hyvää tuli, tuorejuusto kannattaa sekoittaa niin ettei siitä jää kökköjä sinne. Tähän ohjeeseen ei tarvitse uunia ollenkaan.
Ohje:
Pohja:
100g kaurakeksejä (olisi voinut laittaa vaikka 150g)
1 dl juoksevaa margariiniä
Täyte:
6 liivatelehteä (meillä ei ollu niin tein vähän erillailla ja käytin liivatejauhetta)
400 g punaisia ja mustia viinimarjoja sekä mansikoita (käytettiin mansikoita ja vadelmia)
2 (luomu)kananmunaa
1 dl sokeria
1 prk (2dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200g tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
Kiille: (Käytettiin vettä ja ½ dl hyytelösokeria)
1 dl punaista viinimarjamehua
1 dl hyytelösokeria
(Koristeeksi: ( ei laitettu )
punaisia viinimarjoja
2 passionhedelmää)
1. Laita keksit muovipussiin ja murskaa ne kaulimella.
2. Sekoita keksimurut ja rasva keskenään.
3. Vuoraa irtopohjavuoka kelmulla ja painele keksimuruseos pohjalle tasaisesti.
4. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
5. Soseuta marjat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
6. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi.
7. Sekoita tuorejuusto, marjasose, munaseos, ja vaniljakastike keskenään. Lisää vaniljakastike marjaseokseen varovasti käännellen.
8. Liuota liivatelehdet pieneen määrään kuumaa vettä, jäähdytä hieman. Lisää liivatteet täytemassaan ohuena nauhana koko ajan vatkaten.
9. Kaada marjaseos vuokaan pohjan päälle.
10. Laita kakku hyytymään jääkaappiin väh. neljäksi tunniksi, mielellään yön yli.
11. Kuumenna viinimarjamehu ja liuota siihen hyytelösokeri. Jäähdytä liuosta hieman ja valuta se kakun päälle. Hyytelösokeripaketissa on tosi hyvät ohjeet.
(12. Koristele kakku viinimarjoilla ja passionhedelmien puolikkailla)
Ohje:
Pohja:
100g kaurakeksejä (olisi voinut laittaa vaikka 150g)
1 dl juoksevaa margariiniä
Täyte:
6 liivatelehteä (meillä ei ollu niin tein vähän erillailla ja käytin liivatejauhetta)
400 g punaisia ja mustia viinimarjoja sekä mansikoita (käytettiin mansikoita ja vadelmia)
2 (luomu)kananmunaa
1 dl sokeria
1 prk (2dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200g tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
Kiille: (Käytettiin vettä ja ½ dl hyytelösokeria)
1 dl punaista viinimarjamehua
1 dl hyytelösokeria
(Koristeeksi: ( ei laitettu )
punaisia viinimarjoja
2 passionhedelmää)
1. Laita keksit muovipussiin ja murskaa ne kaulimella.
2. Sekoita keksimurut ja rasva keskenään.
3. Vuoraa irtopohjavuoka kelmulla ja painele keksimuruseos pohjalle tasaisesti.
4. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
5. Soseuta marjat tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
6. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi.
7. Sekoita tuorejuusto, marjasose, munaseos, ja vaniljakastike keskenään. Lisää vaniljakastike marjaseokseen varovasti käännellen.
8. Liuota liivatelehdet pieneen määrään kuumaa vettä, jäähdytä hieman. Lisää liivatteet täytemassaan ohuena nauhana koko ajan vatkaten.
9. Kaada marjaseos vuokaan pohjan päälle.
10. Laita kakku hyytymään jääkaappiin väh. neljäksi tunniksi, mielellään yön yli.
11. Kuumenna viinimarjamehu ja liuota siihen hyytelösokeri. Jäähdytä liuosta hieman ja valuta se kakun päälle. Hyytelösokeripaketissa on tosi hyvät ohjeet.
(12. Koristele kakku viinimarjoilla ja passionhedelmien puolikkailla)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.